Ga naar hoofdinhoud

Zorgpauze: 7 vormen van ondersteuning

Zorgen voor een ander geeft veel voldoening. Maar ook al doet u het met plezier, soms kan het te veel worden. Dan kan een adempauze fijn zijn om op krachten te komen. Even stoppen in plaats van alsmaar doorgaan.

Overzicht van de verschillende mogelijkheden

1 Samen er-op-uit
Even lekker naar buiten of samen er-op-uit. Soms kunt u als mantelzorger hulp gebruiken om samen met degene voor wie u zorgt wat leuks te gaan doen. Wij kunnen u daarin een extra handje bieden.

2 Bezoek
Wilt u er zelf even op uit, dan kan het fijn zijn als iemand bij u thuis komt. Dan hoeft u degene voor wie u zorgt niet alleen te laten. Met gezelschap thuis kunt u gerust weg.

3 Bezoek met aandacht voor dementie
Iemand met dementie heeft speciale aandacht nodig. Uw zorg draagt u wellicht minder makkelijk over aan een ander. De aanwezigheid van iemand met ervaring, kan u de gelegenheid bieden om zonder zorgen iets anders te gaan doen.

4 Vervangende begeleiding thuis
Is er meer nodig dan alleen gezelschap, dan kunnen wij ook uw begeleidingstaken tijdelijk overnemen.

5 Advies dementie
Een professional kan u adviseren over dementie, u ondersteunen om de juiste zorg in te schakelen, u de weg wijzen binnen de hulpverlening en u voorbereiden op wat er komen gaat.

6 Dagbesteding
Een kopje koffie drinken, een praatje maken of deelnemen aan een activiteit, het kan in een woonzorgcentrum. Een mooie gelegenheid voor degene voor wie u zorgt om onder de mensen te komen terwijl u rust krijgt.

7 Logeren
Een dag en nacht verblijf in een woonzorgcentrum met maaltijden, koffie en thee. Ook als lichte zorg geboden moet worden.

Bekijk hier de Flyer van Zorgpauze-Noordwijk

Back To Top