Skip to content

Fleurmaatjes

aan het woord…

De medewerkers van Fleur de Dag

Cindy (62)

“Sinds drie jaar ben ik met vervroegd pensioen en werk ik met veel plezier een aantal uur per week voor Fleur de Dag. Ik vind het fijn dat de uren flexibel zijn. De activiteiten die ik met de mensen onderneem verschillen, van thuis een spelletje spelen of een ijsje eten op de boulevard tot vliegtuigspotten of een boottochtje maken. De cliënten genieten van deze momenten die ik met ze deel. Dit werk past goed bij mij en ik wil het nog graag een tijd blijven doen.”

Dorinne (57)

“Ik deed veel mantelzorg voor mijn schoonvader, een tante en een buurvrouw, en was op zoek naar betaald werk toen ik op Fleur de Dag werd gewezen. Dit is in feite betaalde mantelzorg. Ik werk nu elke doordeweekse dag een ochtend of een middag, soms allebei. Het is geen 8 uur per dag, maar dat vind ik juist wel lekker, dat je nog tijd over hebt voor andere dingen. Het leuke aan dit werk vind ik dat je veel mensen blij maakt. De cliënt vindt het fijn dat je er bent en de familie is dankbaar dat je dit voor hun dierbare doet.”

Rik (68)

“Na mijn pensionering wilde ik nog wel wat blijven doen, zij het een beperkt aantal uren. Ik heb nu vier cliënten en werk 8 uur in de week. Ik houd ervan dat ik een band kan opbouwen met een cliënt en dat ik echt iets voor iemand kan betekenen. Voor de mensen zelf is het fijn dat ze een bekend gezicht zien en niet steeds iemand anders. Ik vind het wel belangrijk dat ik hier wat mee verdien. Ten eerste is het een stukje waardering voor het werk dat je doet en ten tweede is het fijn om iets extra’s te verdienen waarmee je wat leuks kunt doen.”

Natascha (44)

“Het gaat mij niet om de bijverdienste, ik wil graag iets zinvols doen. Natuurlijk heb je met de een meer een band dan met de ander, maar ik vind het belangrijk dat ik een goed contact heb met mijn cliënten en dat ik merk dat de mensen ervan genieten. Ik vind het leuk om met cliënten op stap te gaan, iets te ondernemen dat zij graag willen doen. Wat je nodig hebt om een Fleurmaatje te zijn? Je moet goed kunnen luisteren en goed gezelschap voor mensen kunnen zijn op de manier die iemand nodig heeft.”

Mariska Blokdijk (53)

Mariska woont samen met man, hond en twee katten en is van oorsprong journalist/tekstschrijver. Door de zorg voor haar eigen ouders besefte zij dat ze misschien ook iets voor andere ouderen zou kunnen betekenen. Zo is zij één van onze Fleurmaatjes geworden.
Lees hier het verhaal van Mariska

Kwaliteit van Leven!

“‘Jullie hebben een mooie service opgezet met geweldig betrokken medewerkers”

Back To Top