Skip to content

Mantelzorgondersteuning

Respijtzorg

Wat is een mantelzorger?

Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid. Het is vaak intensief en vraagt veel van hen.

Wat is mantelzorgondersteuning?

Mantelzorgondersteuning/respijtzorg biedt de mantelzorger de mogelijkheid zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen. Zo kan de mantelzorger tijd aan andere gezinsleden, vrienden, werk en/of hobby’s besteden en de zorg beter volhouden.

Fleur de Dag biedt aanvullende mantelzorg

Fleur de Dag neemt de mantelzorgtaken over van de mantelzorger, structureel één of meerdere keren per week, of tijdens een vakantie, zolang het geen verpleegkundige handelingen zijn. De begeleiding wordt geboden door een vast persoon of team, zodat de zorgvrager en mantelzorger een vertrouwd persoon in huis hebben.

Fleur de Dag kan de mantelzorger op verschillende manieren ondersteunen:

 • aanwezigheidszorg thuis, zodat cliënt in zijn of haar vertrouwde omgeving kan blijven
 • verzorgen en begeleiden van maaltijden
 • ondernemen van activiteiten
 • begeleiding naar zorgprofessionals zoals huisarts, tandarts, etc.
 • boodschappen doen

Mantelzorgondersteuning aanvragen?

In onderstaande gemeenten kunt u in aanmerking komen voor kosteloze mantelzorgondersteuning door Fleur de Dag.

 • Gemeente Noordwijk (Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk)
  Bent u mantelzorger en woont u in één van bovenstaande Gemeente, dan kunt u gebruik maken van de regeling Zorgpauze. U kunt contact opnemen met  één van de Mantelzorg Adviseurs:  Carola Roefs 06-40567077 of Wendy Clason 06-55456779. Maar u kunt ook mailen naar mantelzorg@welzijnnoordwijk.nl of op de link van de Gemeente Noordwijk klikken.
 • Gemeente Teylingen (Voorhout, Sassenheim, Warmond)
  Bent u mantelzorger en woont u in Voorhout, Sassenheim of Warmond, dan kunt u tijdelijk gebruik maken van de Regeling Ondersteuning Mantelzorgers (ROM). U kunt bellen naar 0252 231805 of direct het aanvraagformulier invullen. Voor meer informatie kunt u op bovenstaande link klikken.
 • Gemeente Hillegom en Lisse
  Bent u mantelzorger en woont u in Hillegom of Lisse, dan kunt u via de Adempauzeregeling tijdelijke ondersteuning krijgen. Wilt u meer informatie over deze regeling of een gesprek met een mantelzorgadviseur, klik dan op bovenstaande link of vul het aanmeldformulier in of bel met 0252 7571 00.
Kwaliteit van Leven!

“wat een verademing dat ik gisteren sinds lange tijd met mijn dochter weg kon en mijn man bij Maaike in goede handen was”

Back To Top